Sos do pieczeni Knorr - recenzja!



Do przygotowania sosu potrzebujemy: garnka z wodą, sosu, trzepaczki.


Tak wygląda sos po dodaniu


a tak po wymieszaniu


po ugotowaniu


po podaniu


NAZWA: Sos do pieczeni ciemny

PRODUCENT: Knorr

OTRZYMAŁAM PRODUKT OD: prekursorki.pl/

CENA: ok 2 zł

WAGA: 30 g

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut

ILOŚĆ PORCJI: 3

STRONA INTERNETOWA: KLIKNIJ !

INFORMACJE OD PRODUCENTA: Intensywna, karmelowa barwa, aromat cebuli, czosnku, majeranku i czarnego pieprzu to cechy charakteryzujące Sos do pieczeni ciemny Knorr. Jest doskonałym dodatkiem do pieczeni czy gulaszu, a jednocześnie stanowi bazę do przygotowania innych sosów nadając im smak i aromat, jakiego najbardziej potrzebujemy. Można go również wykorzystać, jako podstawę sosu śliwkowego, do którego dodajemy suszone śliwki oraz cebulę. Dzięki temu urozmaiceniu otrzymujemy sos idealny do smażonego, pieczonego lub duszonego mięsa.

KLIKNIJ TUTAJ!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zawartość opakowania wsyp do 300 ml zimnej wody i dokładnej wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu aż do zgęstnienia. Gotowe!

MOJA OPINIA: Sosy do pieczeni goszczą w moim domu na co dzień. Używam je nie tylko do mięsa ale też do innych potraw. Tym razem postanowiłam zrobić pyzy z mięsem polane sosem ciemny. Mówię Wam pychota, jeżeli jeszcze nie próbowaliście polecam. Sos jak widać jest prosty w przygotowaniu i nie potrzeba wielu rzeczy do jego przyrządzenia. Mi osobiście bardzo smakuje. Jest ogólnodostępny i nie drogi, także nie obciąża kieszeni nawet jeżeli nie podbije Waszych kubków smakowych. Polecam! :)

MOJA OCENA: 5/5

16 komentarzy:

  1. Aż zgłodniałam:) ten sosik lubię;) a pyzy z mięsem bardzo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. na pewno go kupię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie lubię sosów pieczeniowych zwłaszcza ciemnych i raczej nigdy się do nich nie przekonam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. wolę sosy mojej mamy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Często u mnie jest na obiedzie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno temu bardzo lubilam ten sos, obecnie sama takowe "produkuje" :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wiele sosów różnych firm próbowałam, w tym także opisywanego przez Ciebie Knorr. Moim zdaniem wszystkie są równie niesmaczne i sztuczne. Skład niestety nie zachwyca - produkt jest napakowany niezdrowymi składnikami. Po przygotowaniu (rzeczywiście błyskawicznym) sos jest natomiast mdły, a jeśli można jakoś określić jego ohydny smak to tylko tak, że smakuje mąką.

    Ja nie umiałam gotować sosów, ale po zjedzeniu gotowego wzięłam się w garść i po prostu nauczyłam się gotować. Okazuje się, że to bardzo łatwe :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię i czasami używam sosów albo fixów ;)
    Jak pysznie wygląda, aż nabrałam ochoty na takie proste danie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Używamy go czasem w domu i też go lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Często go kupuję ( wydawało mi się, że dałam komentarz tutaj już dziś :/ ale nie jestem pewna

    OdpowiedzUsuń
  11. również robię sama sosy :P ale te też lubię :P

    OdpowiedzUsuń
  12. O wiele bardzie lubię sosy własnej roboty. Nic ich nie przebije.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. masz rację, swojej roboty są naj :) ale te też są dobre :P

      Usuń
  13. domowe sosy są najlepsze, ale i tym gotowym niczego nie brakuje

    OdpowiedzUsuń
  14. ja kupuję amino lub winiary :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)

Copyright © 2014 The trunk of variety , Blogger